Avrupa başkentlerindeki temaslarını sürdüren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İtalya'nın başkenti Roma'ya gerçekleştirdiği ziyarette ABD Başkanı Donald Trump'ın eleştirilerine net bir yanıt verdi. Başbakan Giorgia Meloni ile görüşmesi öncesinde ülkenin önde gelen gazeteleri Repubblica ve Messaggero'ya konuşan Zelenski, Trump'ın "seçimlerden kaçınmak için savaşı kullandığı" yönündeki iddiasını reddetti.

Ukrayna lideri, "Ben seçimlere her zaman hazırım" ifadesini kullanarak sandıktan çekinmediği mesajını verirken, barış görüşmeleri sürecinde Meloni'ye güvendiğini de vurguladı.

Trump "vakti geldi" dedi, AB "koşullar uygun değil" yanıtını verdi

Tartışma, ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna'daki durumun iyi gitmediğini savunarak, "Bence vakti geldi. Seçim yapmamak için savaşı kullanıyorlar ancak bence Ukrayna halkının bu seçeneği olmalı" şeklindeki açıklamalarıyla başlamıştı. Trump, Kiev yönetimini demokrasiden uzaklaşmakla suçlamıştı.

Belçika'dan net mesaj: Türkiye olmadan Avrupa güvende olamaz
Belçika'dan net mesaj: Türkiye olmadan Avrupa güvende olamaz
İçeriği Görüntüle

Buna karşılık Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ukrayna'nın istisnai bir savaş döneminden geçtiğini hatırlatarak Trump'tan farklı bir tutum sergiledi. AB Komisyonu Sözcüsü Anitta Hipper, Zelenski'nin demokratik yollarla seçilmiş meşru lider olduğunu belirterek, seçimlerin ancak güvenlik koşullarının uygun olduğu bir zamanda yapılabileceğini ifade etmişti.

Orta Doğu Haber