New York merkezli Columbia Üniversitesi, bir gösteri sırasında Filistin yanlısı protestoculara kötü kokulu bir kimyasal püskürtmekle suçlanan birkaç kişiyi kampüsten uzaklaştırdığını açıkladı.

Pazartesi gecesi Columbia öğrencilerine ve öğretim üyelerine e-posta yoluyla gönderilen bir açıklamada, geçici rektör Dennis A Mitchell, "ciddi suçlar, muhtemelen nefret suçları gibi görünen olayların" ardından iddia edilen faillerin kampüsten uzaklaştırıldığını söyledi.

"Üniversite Pazar gecesi ek bilgiler edindi. Sonuç olarak, Üniversiteye bildirilen fail olduğu iddia edilen kişiler, emniyet güçlerinin soruşturması devam ederken kampüse girişleri yasaklandı" diye yazdı.

Mitchell, üniversitenin kendi topluluğuna yönelik "her türlü tehdit ya da şiddet eylemini" mümkün olan en güçlü ifadelerle kınadığını söyledi ve olayı "son derece rahatsız edici" olarak nitelendirdi.

Hamas herhangi bir rehine anlaşmasında Mervan Barguti'nin serbest bırakılmasını istiyor Hamas herhangi bir rehine anlaşmasında Mervan Barguti'nin serbest bırakılmasını istiyor

Üniversite, olayla ilgili fotoğraf, video ya da başka herhangi bir kanıta sahip olanların bunları polis departmanına sunmalarını istedi.

Üniversite, men edilenlerin öğrenci olup olmadığını ya da kaç kişinin olaya karıştığını açıklamadı.

Orta Doğu Haber