Financial Times'a göre Tel Aviv'de düzenlenen basın brifinginde Sullivan, İsrail'in "Gazze'yi işgal etmek için uzun vadeli bir planı olmadığını" belirtti ve ABD'nin kuşatma altındaki bölgede yeni bir Filistin yönetimine geçişin yöntemi ve zamanlaması konusunda müttefikiyle "yoğun" görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

Washington'un Gazze Şeridi'nin geleceğine ilişkin tutumunun "net" olduğunda ısrar eden ulusal güvenlik danışmanı, "İsrail için Gazze'yi işgal etmenin, uzun vadede Gazze'yi yeniden işgal etmenin mantıklı ya da doğru olduğuna inanmıyoruz ve nihayetinde bu geçişin gerçekleştiğini görmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

ABD: Filistinli doktorun İsrail hapishanesinde ölmesi "yıkıcı" bir haber ABD: Filistinli doktorun İsrail hapishanesinde ölmesi "yıkıcı" bir haber

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi Gazze için gerçekçi bir geleceğin Batı Şeria merkezli Filistin Yönetimi tarafından yönetilmesi olduğunu düşünürken, Sullivan "Temel düzeyde, FY'nin yenilenmesi ve yeniden canlandırılması gerektiğine, yönetim yöntemi ve Filistin halkının temsili açısından güncellenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. Ayrıca, nihai olarak "kendi temsilcilikleri aracılığıyla iş görmenin Filistin halkına bağlı" olması gerektiğini de belirtti.

Ancak İsrail, işgalin sona ermesi ve Filistinli direniş hareketi Hamas'ın yenilgiye uğratılmasının ardından Gazze Şeridi'nde herhangi bir Filistin yönetim yapısı görmek istemediğini son iki ay içinde defalarca açıkça ortaya koydu.

Son olarak Perşembe günü, İsrail'in eski savunma bakanı ve işgal kabinesinin bir üyesi olan Benny Gantz, Tel Aviv'in Gazze'de tam güvenlik kontrolünü sürdüreceğini ve bunun gelecekteki askeri operasyonlar için bir fırlatma rampası sağlamak üzere "toprak almayı" içereceğini açıkça belirtti.

Orta Doğu Haber