İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmeleri, İstanbul'da yapılacak
İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmeleri, İstanbul'da yapılacak
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yurt genelindeki orman yangınlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 22-27 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen yangınlar sonucunda, jandarma tarafından 7 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bu kişilerden 3’ü tutuklanırken, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Yangınların başlangıç nedenleri ise dikkat çekici bir şekilde belirlendi:

  • Sakarya Hendek Kocatöngel Mahallesi: 22 Temmuz’da meydana gelen yangının, tarla temizleme amacıyla yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıktığı belirlendi. Şüpheliler M.Ç. ve N.O. hakkında adli kontrol kararı verildi.
  • Sakarya Akyazı Boztepe Mahallesi: Aynı gün içinde söndürülen yangının, A.B. isimli şahsın eski yatağını yakmaya çalışırken ateşin ormanlık alana sıçramasıyla başladığı tespit edildi. A.B. tutuklandı.
  • Karabük Ovacık Kışla Köyü: 23 Temmuz’da başlayan ve 26 Temmuz’da söndürülen yangınla ilgili olarak B.K. isimli şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
  • Balıkesir Savaştepe Karaçam Mahallesi: 25 Temmuz’da çıkan yangının, bir işletmede temizlik amacıyla yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu meydana geldiği belirlendi. Yangın bölgesinde bulunan N.A., H.S. ve M.S. isimli şahıslar gözaltına alındı; 2’si tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bu olaylar, ormanlarımızı koruma konusundaki dikkatsizliğin ve cehaletin ciddi sonuçlar doğurduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

daily ummah