ABUJA (AA) - Nijerya'da faaliyet gösteren İslami Kuruluşlar Konferansı (CIO) Derneği Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

CIO Genel Sekreteri Lukman Balogun, Lagos şehrinde düzenlenen gösterideki konuşmasında, İsrail-Filistin çatışmasının, Filistinlilere karşı kendi topraklarında 70 yılı aşkın süredir devam eden adaletsizliğin devamı olduğunu belirtti.

Balogun, bölgede yaşanan katliamın temel nedeninin İsrail'in işgali ve Filistin devleti kurulması çağrısında bulunan yasalara uymayı reddetmesi olduğunu kaydetti.

Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında "Kalkınma Yolu" mutabakat zaptı imzalandı Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında "Kalkınma Yolu" mutabakat zaptı imzalandı

Bugün Filistinlilerin başına gelenlere bakıldığında Birleşmiş Milletler'in (BM) dünyayı gerçekten hayal kırıklığına uğrattığının altını çizen Balogun, BM'nin egemen bir Filistin devleti arzusunu dikkate alan gerçek bir barış sürecini yürütmek için alternatif bir yol bulması çağrısında bulundu.

BM liderliğindeki uluslararası toplumun barış sürecini İsrail işgal mekanizmasının bir parçası haline gelen ABD'nin tekelinden kurtarması gerektiğini dile getiren Balogun, İsrail malı ve İsrail'in Filistin topraklarını işgalini finanse eden kuruluşlar tarafından üretilen ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.