Kudüs Seriyyeleri'nin yayımladığı ve Filistin medyasından yer alan görüntüde, Gazze'deki 2 İsrailli erkek esirin konuşması yer alıyor.

Esirler, Tel Aviv yönetimine Gazze'ye bombardımanı durdurma çağrısında bulunuyor.

Adının "Gadi Mozes" olduğunu söyleyen esir, 7 Ekim'deki saldırılarda esir alındığını belirterek; arkadaşlarına ve yakınlarına, hükümete baskı yapmalarını istedi.

İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile eski Savunma Bakanı Benny Gantz'a seslenen Mozes, ordunun bombalamaları nedeniyle tehlike altında olduklarını ve ölümle burun buruna olduklarını anlatarak, her an ölebileceklerini ifade etti.

Hükümetin, kendilerinin "evlerine canlı dönmelerini istemediğini" düşündüğünü aktaran Mozes, "evine dönmek" istediğini vurguladı.

Yasa dışı Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı Yasa dışı Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

İsminin "Elad Katzir" ve 47 yaşında olduğunu bildiren diğer esir de İsrail ordusunun füzeleri nedeniyle tehlikede olduklarını kaydetti.

"Evimizi özlüyoruz ve canlı olarak dönme istiyoruz." diyen Katzir, başta Netanyahu olmak üzere İsrail'deki tüm yetkililerden saldırıların durması ve esir takası sağlanması için çalışmasını talep etti.