Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere Filistin'deki gelişmeleri ele aldı.

İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, beraberindeki heyetle Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyaret eden Nehhale'nin, Mısır İstihbarat Başkanı Kamil ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria ve Cenin kentinde yaşanan gelişmeler başta olmak üzere Filistin'deki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

İkilinin, genelde siyasi konular, özelde ise Filistin sorunuyla ilgili iç meseleler, Mısır'ın, Filistin halkının sorunlarını hafifletmek için harcadığı çabalar ve Filistin'de birlik ve beraberliğin yeniden sağlanması konularını görüştüğü aktarıldı.

Açıklamada ayrıca tarafların, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'daki durumlar başta olmak üzere Filistin sorunuyla ilgili tüm konularda temasların ve istişarelerin sürmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nehhale, Filistin'deki gelişmeleri ele almak üzere Mısır'ın daveti üzerine dün başkent Kahire'ye gelmişti.

CENİN SALDIRISI

İsrail'in geçen hafta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın bölgede gerilimi tırmandırdı.

Cenin'de 10 Filistinlinin öldürüldüğü baskını Doğu Kudüs’teki bir yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı izlemişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde de 28 Ocak'ta 13 yaşında bir Filistinlinin düzenlediği silahlı saldırıda biri ağır 2 İsrailli yaralanmış, fanatik Yahudi yerleşimciler de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere, evlerine ve araçlarına saldırmıştı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu 2023'ün başından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35'ten fazla Filistinli öldürüldü.