Rus birliklerinin 24 Şubat’ta Ukrayna’ya geniş çaplı işgal girişiminden bu yana 220 bini aşkın Ukraynalı kadın, Polonya’da iş buldu.

Polonya Aile ve Sosyal Politika Bakanı Marlena Malyong, “Ukrayna’dan 220 bini aşkın kadın Polonya’da iş buldu. Bundan memnunuz, bu iyi bir sonuç.” dedi.

Aile ve Sosyal Politika Bakanı Malyong, Varşova Radyosu’nda konuşmasında savaştan etkilenerek, Polonya’ya sığınan Ukrayna vatandaşlarının istihdamı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Malyong, Polonya’da 3 ila 3,5 milyon Ukraynalı olduğunu ve bunlardan 220 bini aşkın Ukraynalı kadına istihdam sağlandığını açıkladı.

Polonya Aile ve Sosyal Politika Bakanı Marlena Malyong, “Polonya’da 220 binden aşkın Ukraynalı kadın iş buldu. Bundan memnunuz, bu iyi bir sonuç. Aynı zamanda yaklaşık 1,2 milyon Ukraynalı Polonya kimlik kodunu (PESEL) aldı, bunların 500 bini çalışma çağındaki kadın. Bu, işgücü piyasamız için iyi bir haber. Tüm bunlar işverenlerle yaptığımız tüm toplantıların neticesinde gerçekleşiyor.” diye konuştu.