Rus birlikleri Ukrayna’ya karşı saldırılarına devam ediyor. Ukrayna ordusuna katılan tanınmış gazeteci Aleksey Çubaşev, Rus güçleriyle girilen çatışmada hayatını kaybetti.

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği, hayatını kaybeden gazeteciyle ilgili, “Gazeteci ve asker Aleksey Çubaşev, 10 Haziran 2022’de Rus işgalcilerle girilen çatışma sırasında öldü” bilgisini verdi.

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği tarafından Telegram’dan yapılan açıklamada, gazeteci ve asker Aleksey Çubaşev’in Rus askerleriyle yapılan çatışma sırasında yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliğinin yayımladığı verilere göre, şimdiye kadar işgalci Rus birlikleri tarafından öldürülen medya çalışanlarının sayısının 32’yi bulduğu belirtildi.

Aynı zamanda, ölenlerin arasında profesyonel görevler yürüten gazeteciler; medya çalışanları, sivil insanlar ve ordu saflarında Ukrayna’yı korumak için seferber olan medya temsilcilerinin olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden gazeteci Çubaşev ise Recruit UA programının yazarı olarak biliniyordu ve Ordu FM’de çalışıyordu. Ayrıca Çubaşev, Ukrayna ordu televizyonunun eski başkanlarındandı.