Rus General Valery Gerasimov, Vladimir Putin'in aldığı karar sonrasında Rus askerlerinin Suriye'de azaltılacağını açıkladı. Vladimir Putin bu kararı Suriye'de yapılan ateşkes anlaşması sonrasında aldı.

İlk geri çekilecek olan Amiral Kuznetsov uçak gemisinin ilk kez bir savaşta kullanıldığına dikkat çekilirken, Rus ordusunun son dönemde bir adet MiG-29 ve Su-33 savaş uçağı kaybettiği de hatırlatıldı.

İran'ın daveti ile Suriye'de Beşar Esed'e destek veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin kaderini değiştiren ve dünya tarihindeki en büyük göçe neden olan isimlerden biri oldu.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK GÖÇ KRİZİ SURİYE'DE YAŞANDI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Boris Cheshirkov, Birleşmiş Milletler'in (BM) Cenevre ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Suriye iç savaşının 11. yılını doldurduğunu hatırlatan Cheshirkov, Suriye'de ülke içinde ve dışında yerinden edilen Suriye vatandaşlarının ihtiyaçlarının arttığını belirterek dünyaya Suriyelileri "ihmal etmeme" çağrısı yaptı.

Cheshirkov, "dünyadaki en büyük yerinden edilme krizinin hala Suriye'de" olduğunu söyledi ve Suriye'de 13 milyondan fazla insanın ya ülkeyi terk ettiğini ya da ülke sınırları içerisinde yer değiştirdiğini belirtti.

Ayrıca Cheshirkov, "Türkiye, 3,7 milyondan fazla Suriyeli de dahil olmak üzere dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam ediyor" dedi.

KOMŞU ÜLKELERE DESTEK TALEBİ

Cheshirkov, Suriye'ye komşu ülkelerin 5,6 milyon mülteciyi cömert bir şekilde kabul ettiğinin altını çizip, bu ülkelere uluslararası destek sağlanmasını istedi.

Lübnan'da bulunan Suriyelilerin durumunun çok kötü olduğunu belirten Cheshirkov, Suriye içinde de insanların ihtiyaçlarının gittikçe arttığını belirtti.