Finlandiya Avrupa İşleri Bakanı Tytti Tuppurainen, Sky News gazetesine röportaj verdi. Finlandiya'nın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi olup olmayacağı ile ilgili soruya Tuppurainen, "Henüz karar verilmedi ancak bu noktada büyük ihtimalle diyebilirim" cevabını verdi.

Finlandiya halkının NATO üyesi olma fikrini desteklediğini belirten Tuppurainen, bu fikrin yine de mecliste değerlendirileceğini belirtti.

Rusya'nın sebepsiz yere Ukrayna'yı işgal etmeye çalıştığını belirten Tuppurainen, Ukrayna'da yaşananların Avrupa ülkelerinin güvenliği için "uyarı" niteliğini taşıdığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırganlığının cevapsız kalmaması gerektiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmasının, Kuzey Avrupa'daki barış ve istikrara zarar vereceğini söylemişti.

HAFTALAR İÇİNDE NETLEŞECEK

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, 13 Nisan'da yaptığı açıklamada, NATO üyeliği ile ilgili başvuru kararının haftalar içinde belli olacağını belirtmişti.

NATO üyeliğinin ciddi bir konu haline geldiğinin altını çizen Marin, "Rusya komşumuz ve uzun bir sınırımız var. Ukrayna'da nasıl davrandıklarını görüyoruz. Elbette biz de buna göre hazırlıklar yapmalıyız" demişti.