Mısır'da yaşanan insa hakları ihlallerine karşı sesini yükselten biri daha Sisi yönetimi tarafından terör suçlaması ve yalan haber yaymaktan Mısır Yüksek Devlet Güvenlik Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

Medyada adı Joker olarak geçiyor Muhammed Ali'nin. Mısır Yüksek Devlet Güvenlik Ceza Mahkemesi tarafından acılan davada onunla birlikte 37 kişi hakkında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Aynı mahkemede biri bayan olmak üzere 16 sanığa 5 yıl, 5 sanığa da 10 yıl ağır hapis cezası verildi. Berat eden kişi sayısı ise 21 ile kaldı.

Mısır medyasına göre mahkeme, aktivist Muhammed Ali ve diğer 14 kişiyi aynı davada "terörizm listelerine" dahil etmeye de karar verdi. Cumhuriyet Savcılığı, sanıkları İhvan hareketinin amaçları çerçevesinde halkın huzurunu bozmak iddiasıyla ülkenin siyasi ve ekonomik durumu hakkında yalan haber yaymak ve örgüte güveni sarsmak amacıyla örgüt amaçlarına hizmet etmek iddiası ile suçladı.

Yıllardır Mısır dışında yaşayan Muhammed Ali, cumhurbaşkanlığı sarayları ve Mısır hükümetinin onlar için ayırdığı büyük mali bütçeleri gündeme getiren ilk kişi oldu ve Mısırlıları Sisi rejimine karşı isyana çağıran videolar yayınladı ve Mısır'da gerçekleştirilen iklim zirvesinde 11 Kasım hareketinin içinde yer alarak Mısır'da işlenen insan hakları ihlallerine dikkat çekmeye çalıştı.