İstanbul polisi uluslararası çapta bir operasyona imza attı. DEAŞ lideri Ebu el-Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'yi nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen operasyonda örgüte ait önemli bilgiler elde edildi.

Operasyonun ayrıntılarının ise önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

TEK KURŞUN ATILMADAN YAKALANDI

OdaTV'den Toygun Atilla’nın haberine göre, DEAŞ'ın yeni lideri el-Kureyşi'nin İstanbul'da yakalandığı iddia edildi. Emniyet güçleri, DEAŞ'ın yeni lideri el-Kureyşi'nin İstanbul'da olduğu bilgisine ulaştı.

Ebu Hasan el-Kureyşi'nin konumladığı evi takibe alan polis önceki hafta düğmeye bastı. Operasyonu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın yönettiği belirtildi.

Haberde, DEAŞ liderinin tek bir kurşun dahi atılmadan başarılı bir operasyonla yakalandığı öğrenildi.

MİT VE EMNİYET SORGUYA ALDI

Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen operasyonun ardından DEAŞ lideri, hem Terörle Mücadele hem de Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından sorguya alındı.

Sorgulamalar sonunda örgütün bilinmeyenlerine dair çok önemli bilgiler elde edildi.

Türkiye'nin uluslararası alanda terörle mücadelesine dair çok önemli bir başlık maddesi haline gelecek olan operasyonun önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

ABD’NİN İDLİB OPERASYONU

ABD Başkanı Joe Biden, 3 Şubat 2022 günü yaptığı açıklamada, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin İdlib’te etkisiz hale getirildiğini belirtmişti.

Başkan Biden, "Ordumuzun beceri ve cesareti sayesinde, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi etkisiz hale getirdik" ifadelerini kullanmıştı.

Öldürülen Kureyşi'nin yerine Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi DEAŞ'ın son lideri olmuştu.