Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, ülkesinin, Pakistan'ı istikrara kavuşturacak her şeyi destekleyeceğini belirtti.

BAE haber ajansı WAM'ın haberine göre, Al Nahyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile başkent Abu Dabi'de bir araya geldi.

Al Nahyan ile Şerif'in görüşmesinde, iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılması ile bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı.

Görüşmede ayrıca diplomasi, medya ve insanlığa karşı suçlarla mücadele alanlarında mutabakat zaptları imzalandı.

Al Nahyan görüşmede, "ülkesinin, tarihi ve dostane ilişkilerle bağlı olduğu Pakistan'da istikrar ve kalkınmayı sağlayacak her şeyi destekleyeceğini" kaydetti.

Şerif ise Pakistan'da 2022'de gerçekleşen sel felaketinden zarar görenlere yardım çalışmalarına verdiği destekten ötürü BAE'ye teşekkür etti.

Pakistan Başbakanı Şerif, ülkesinde yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında bugün Abu Dabi'ye gelmişti. Şerif'in ziyaretinin 2 gün sürmesi bekleniyor.

Pakistan'daki sel felaketi

Pakistan'da 2022'nin yaz aylarında meydana gelen sel felaketi sebebiyle yaklaşık 1740 kişi hayatını kaybetmiş, 12 binden fazla kişi yaralanmıştı.

Ülke genelinde 33 milyondan fazla kişinin etkilendiği sellerin maliyetinin 30 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Sel felaketinde büyük kayba uğrayan Pakistan'a destek amacıyla 9 Ocak'ta Cenevre'de Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı düzenlenmişti.

BAE İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı Meryem bint Muhammed el-Mehiri, konferansta, ülkesinin, Pakistan'a yardımda bulunan ülkelerin başında yer aldığını açıklamıştı.

BAE'nin, Pakistan'a, 71 uçak ve 6 gemiyle 8 bin tonun üzerinde gıda, tıbbi ve barınma malzemesi gönderdiği ifade edilmişti.