Somali ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), askeri, güvenlik ve terörle mücadele alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı.

BAE'yi ziyaret eden Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, Abu Dabi kentinde BAE Savunma Bakanlığı Devlet Bakanı Ali Mohamed al-Bawaridi ile görüşerek Eş Şebab örgütüne yönelik operasyonlar başta olmak üzere çok sayıda güvenlik konusunu ele aldı.

Bakanlar arasında askeri, güvenlik ve Eş Şebab ile mücadele alanlarında işbirliği anlaşmasına imza atıldı.

Somali Savunma Bakanı Nur, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün BAE'deki kardeşlerimizin hükümeti ile askeri, güvenlik ve terörle mücadele alanında işbirliği anlaşması imzaladık. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dayanıyor ve iki kardeş ülkenin bağımsızlığını, egemenliğini ve ortak çıkarlarını yansıtıyor." ifadesini kullandı.

Nur, anlaşmanın Somali hükümetinin milli savunma kapasitesini artıracağına ve ülkede Eş-Şebab'a karşı verilen mücadeleye büyük katkı sağlayacağına işaret etti.

Eski Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu liderliğindeki hükümet, daha önce BAE hükümetini Somali'nin iç işlerine karışmak ve ülkede kaos yaratmakla suçlamıştı.

BAE ve Mısır'ın Somali planı