İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli tutsaklara yönelik baskı şiddetini arttırarak devam ediyor. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtimat Ben Gvir'in Filistinli tutsaklar için ekmek üreten fırınları kapatması ve ardından da tecrit ve keyfi tutuklamalarını arttırması tepkileri de beraberinde getirdiği.

FIRINLAR KAPATILDI

Ben Gvir'in talimatı ile Rimon ve Ketziot hapishanelerinde Filistinli tutsaklar için ekmek üreten fırınlar kapatıldı. Bu hareket İsrail tarafından bir cezalandırma eylemi olarak Filistinlilere baskı yapmayı hedefleyen bir eylem olarak kabul ediliyor.

CEZAEVLEERİNDE DİRENİŞ

Bin Gvir'in hak ihlalleri, İsrail hapishane yönetiminin Damon Hapishanesindeki Filistinli kadın mahkûmlara karşı büyük bir baskı uygulanması ve ardından kadın tutsaklardan Yasmine Shaaban'ın tecrit edilerek darp edilmesi olayların fitilini ateşledi. Kadın tutsaklar protesto amacıyla odaları yakmalarına yol açtı. İsrail güçleri dün gözyaşartıcı gaz ve coplarla kadın tutuklara şiddet uygulamıştı.

ASLANLARIN İNİ DEVREDE

İsrail'in baskı politikalarının şiddetinin arttırdığı bu olayları takiben Aslanların İni olarak adlandırılan direniş grubu İsrail kontrol noktalarına saldırı düzenledi. Aslanların İni tarafından yapılan bu saldırının Ben Gvir'in emriyle Filistinli tutsaklara yapılan baskıların karşılığı olduğu kaydedildi.