İran'daki Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'ne yakın çevreler tarafından yayınlanan rapora göre, İran'da düzenlenen saldırının Kuzey Irak'tan gerçekleştiği bildiriliyor.

Uluslararası basında saldırının İsrail tarafından gerçekleştiği yazılsa da İran, direkt olarak İsrail'i suçlayamadı.

Uluslararası basında saldırının İsrail tarafından gerçekleştiği yazılsa da İran, direkt olarak İsrail'i suçlayamadı. İran ve İsrail basınında çıkan haberlere göre Tahran, İsfahan saldırısının Kuzey Irak bölgesinde bulunan Kürt güçler tarafından yapıldığını iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, CNN'e verdiği bir röportajda İsrail'in bu haftaki saldırıya karıştığını ima ederek, "İsrail, İran'ı belirli silah sistemlerinden uzak tutmak için çalışıyor. Ortadoğu'da her patlama olduğunda İsrail suçlanıyor, bazen biz bazen de değiliz." dedi.

İRAN ÜLKEDEKİ BASKIYI ARTTIRACAK MI?

İsrail basını, Tahran'ın bu açıklamanın ardından gösterileri bitirmek için muhaliflere daha da fazla yüklenilceği haberlerini yapmaya başlarken bazı kaynaklar ise İran İsfahan saldırısının arkasında kim olduğunu bilmesine rtağmen muhalefit susturmak için bunu bir argüman olarak kullandığı düşüncesinde.