İran’daki Afgan kadın mülteciler, kurdukları uzak doğu sporları takımıyla uluslararası müsabakalara katılmanın hayalini yaşıyor.

İran'ın başkenti Tahran'da yaşayan Uzak Doğu Sporları Eğitmeni Feriba Nimeti kendisi gibi savunma sanatıyla ilgilenen Afganlardan "Kabura Vahdet Takımı" isimli bir takım kurdu.

Mülteci Afganlar arasından seçtiği sporculara destek olan Nimeti yaptığı açıklamada, Afgan kadınların dünyadaki diğer hemcinslerinden farklı olmadığını göstermek istediğini söyledi.

Nimeti, 10 yıldır İran’da çeşitli spor dallarında çalışmalar yürüttüğünü belirterek, topla oynanan sporlardan savunma sanatı sporlarına kadar birçok alanda faaliyet yürüttüğünü aktardı.

Afgan sporcu, 2018 ve 2021 yılında Afgan mültecilerden voleybol ve hentbol takımı kurup, İran’dan Afganistan’a gönderdiğini belirtti.

Tekvando, kungfu, jimnastik, ninjutsu gibi çeşitli dallardan farklı yaşlarda öğrenci ile Kabura Vahdet Takımı'nı kurduklarını söyleyen Nimeti, "Aralarında 5 yaşındaki çocuktan 22 yaşındaki anneye kadar kadınlar ve genç kızlar var. Hedefimiz kızlarımızdan oluşan takımımızı dünyaya tanıtıp güzel işler yapmak." dedi.