Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Vaşhington’un Kiev’e uzun menzilli füze rampaları teslim etme kararının ülkesinin güvenliğini tehdit ettiğini açıkladı.

Medvedev, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, ABD’nin gönderdiği füzelerin Rus topraklarını hedef alması durumunda Ukrayna’nın çok hassas karar alma noktalarına ateş açmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

Vaşhinton’un kararlarında sürekli değişiklik yaptığını ifade eden Medvedev, “ABD önce füze göndermeyeceğini söyledi. Bu açıkalamanın ardında orta menzilli füzelerini gönderdi. Bu füzeler uzun menzilli olmasalar da Rusya için bir tehlike arz ediyor” dedi.

ABD VE BATI UKRAYNA’NIN KARAR ALMASINI ENGELLİYOR

Medvedev yaptığı açıklamada ABD ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna’nın alacağı barış görüşmeleri kararını olumsuz yönde etkilediğinin altını çiziyor. Ukrayna’nın süreçte NATO’ya katılmaması bir tarafsızlık politikası yürütmesi gerektiğine işaret eden Medvedev, Vaşington ve Brüksel’in Kiev üzeriden etkisinin negatif yönlü olup barış müzakerelerini durdurduğunun altını çizdi.

Rusya’nın Ukrayna operasyonu başlatmasının dünyada birçok şeyi de değiştirdiğine vurgu yapan Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan yardımcısı Rusya’nın askeri operasyonu sonrası küresel güvenliğin yeniden oluşumunun ortaya çıktığını ifade etti.