Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatı, Avrupa Birliği (AB) ile Moskova arasında yaptırım savaşına dönüştü.

Otomotivden perakendeye, enerjiden medyaya kadar pek çok alanda alınan karşılıklı yaptırım kararlarına bir yenisi daha eklendi.

Elde edilen bilgilere göre Rusya, Özgür Avrupa Radyosu’nun (RFE/RL) Rusça yayın yapan Ermenistan servisinin yayınlarını durdurdu.

Rusya'nın iletişim düzenleyicisi Roskomnadzor, Radio Azatutyun olarak da bilinen radyonun web sitesine erişimi engelledi.

Sansürsüz çevrimiçi medyayı destekleyen Roskomsvoboda oluşumu, söz konusu kararın 2 Haziran'da Başsavcılık tarafından alındığını belirtti.

Roskomsvoboda tarafından yapılan açıklamada, Özgür Avrupa Radyosu’nun yanı sıra çok dilli Finlandiya devlet radyo ve televizyon şirketi YLE'nin de engellendiği belirtildi.

Mayıs ayının başından itibaren Rusya’da 12 medya kuruluşuna erişimin kısıtlandığı kaydedilirken, Rus tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Rusya’daki medya kuruluşlarının, Ukrayna'ya yönelik saldırının bir savaş veya işgal olarak adlandırmaması ve "özel askeri operasyon" olarak anılması gerektiği konusunda uyarıldığı belirtildi.