Biden, Dört günlük gezisinin son ayağı olan Polonya'ya gitmeden kısa bir süre önce konuyu Avrupa Birliği'nin yürütme kolu başkanı Ursula von der Leyen ile görüşmeyi planlıyor.

Bu haftanın başlarında Von der Leyen, “önümüzdeki iki kış için ek malzeme taahhüdünde bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan da geçtiğimiz günlerde gazetecilere verdiği demeçte, yönetimin gazı Avrupa'ya hızla ulaştırmak istediğini söyledi.

Rus enerjisi, Moskova için önemli bir gelir ve siyasi kaldıraç kaynağı. Avrupa Birliği'nin doğal gazının neredeyse yüzde 40'ı, evleri ısıtmak, elektrik üretmek ve enerji endüstrisi için Rusya'dan geliyor.

Brüksel'den ayrıldıktan sonra Biden, ABD birliklerinin Ukrayna sınırından yaklaşık bir saatlik sürüş mesafesinde üslendiği Polonya'daki Rzeszów'a gitti.

Ukrayna'dan gelen mültecilerin ve ülke içinde hala acı çekenlere insani müdahale edilmesi hakkında bir brifing alacak.

Biden, Polonya birliklerinin yanında görev yapan 82. Hava İndirme Tümeni'nden ABD servis üyeleriyle de görüşecek.

Biden'ın daha sonra cumartesi günü Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşeceği Varşova'ya devam etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray, Washington'a dönmeden önce, Biden'ın “Özgür dünyanın Ukrayna halkını desteklemek, Rusya'yı acımasız savaşından sorumlu tutmak ve demokratik ilkelere dayanan bir geleceği savunmak için birleşik çabaları hakkında bir konuşma yapacağını.” açıkladı.