Otomotiv, inşaat, savunma sanayi ve sağlık gibi pek çok alanda kullanılan 3D yazıcı teknolojisinde devrim niteliğinde bir adım daha atıldı.

New York Times'ta yer alan habere göre, doktorlardan ve mühendislerden oluşan bilim insanları 3 boyutlu yazıcı ile insan hücresinden kulak elde etti.

Dünyada ilk kez bir hastanın kendi hücrelerinden elde edilen ve 3D yazıcı teknolojisiyle basılan kulak, başarılı bir operasyonla hastaya nakledildi.

Şekil bozukluğu olan bir kulakla dünyaya gelen 20 yaşındaki kadın hasta, kendi hücrelerinden elde edilmiş karışımla yeni kulak implantına kavuştu.

DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR ADIM

İlk klinik denemenin başarı bir sonuç verdiğini belirten uzmanlar, söz konusu operasyonun doku mühendisliği alanında çarpıcı bir ilerleme olduğunu kaydetti.

Ameliyatını gerçekleştiren Pediatrik Kulak Rekonstrüktif Cerrahı Dr. Arturo Bonilla, “Bu çok heyecan verici. Her şey planlandığı gibi giderse, bu işlerin yapılma biçiminde devrim yaratacak” dedi.

ABD’nin güneyindeki Teksas’da bulunan San Antonio'da gerçekleşen yazdırma sürecinin 10 dakikadan az sürdüğü ifade edildi.