Boeing ve Saab, ABD Hava Kuvvetlerine teslim edilecek 351 adet T-7A Red Hawk gelişmiş eğitim jetlerinin ilkini tanıttı.

Tamamen dijital olarak tasarlanmış uçak, tasarımdan ilk uçuşa kadar geçen süreyi önemli ölçüde azaltan gelişmiş üretim, çevik yazılım geliştirme ve dijital mühendislik teknolojisi kullanılarak inşa edildi ve test edildi.

Uçağın ayrıca, gelecekteki görev ihtiyaçlarını karşılamak için büyüme ve esneklik sağlayan açık mimari yazılıma sahip olduğu ifade edilmektedir.

T-7A Red Hawk, II. Dünya Savaşında yer alan ve Tuskegee Airmen olarak adlandırılan çoğunlukla Afro-Amerikalı askeri pilot ve havacılardan oluşan grubun onuruna kırmızı kuyruklu bir görünüme sahip. Bu bağlamda bahse konu havacılar, ABD ordusunda hizmet veren ilk Afro-Amerikan havacılık birimini oluşturmaktaydı.

Boeing ve Saab, T-7A Red Hawk jeti ile askeri uçakların tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi için yenilikçi bir dijital strateji uyguladı. Model tabanlı mühendislik, önce Gripen E jetinin geliştirilmesiyle ve şimdi de T-7 programının bir parçası olarak Saab’ın başarısının ayrılmaz bir parçası olmakta.

Boeing ve Saab arasındaki yakın çalışma ortaklığı, programın verimlilik ve doğruluk üzerine durmaksızın odaklanarak rekor sürede yepyeni bir uçak teslim etmesini sağladı.

Programın sonraki adımları, EMD T-7A jetinin ilk uçuşunu ve Saab’ın ABD operasyonlarına devam eden bilgi ve teknoloji transferini içeriyor.

Üretimi gerçekleştirilen jetler, ABD Hava Kuvvetlerine teslim edilmeden önce yer ve uçuş testlerinden geçirileceği St. Louis tesislerinde konuşlandırılacak.

T-7A programı Boeing’in St. Louis tesisinde bulunuyor ve eğitim uçağının arka kısmı İsveç’in Linkoping kentinde Saab tesislerinde inşa ediliyor. Bu bağlamda Saab, yakın gelecekte jetin bu bölümünü West Lafayette, Indiana’daki yeni üretim tesisinde üretmeye başlayacak.