İsrail'in saldırısında Filistinli gazeteci Salim yaşamını yitirdi
İsrail'in saldırısında Filistinli gazeteci Salim yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'da açlık ve kötü beslenme nedeniyle son 24 saat içinde 6 yeni ölüm kaydedildiğini duyurdu. Bu ölümler arasında bir çocuğun da bulunduğu belirtildi. Böylece, açlık ve kötü beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 367'ye ulaştı, bunlardan 131'i çocuk.

Bakanlık, bugün yaptığı açıklamada, Uluslararası Gıda Güvenliği ve Beslenme Komisyonu (IPC) tarafından ilan edilen açlık durumu sonrası, şehirde 89 ölüm kaydedildiğini, bunlardan 16'sının çocuk olduğunu vurguladı. Gazze'da, 500 binden fazla insanın kritik açlık ve kötü beslenme seviyeleriyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

7 Ekim 2023'ten bu yana, "İsrail" güçlerinin desteklediği bir saldırı sonucu Gazze'da kitlesel bir insani kriz yaşanıyor. İnsani yardımların engellenmesi, öldürme, aç bırakma, yıkım ve yerinden etme gibi eylemlerle birleşerek, uluslararası çağrılara ve Uluslararası Adalet Divanı'nın durdurma emirlerine rağmen devam ediyor.

Saldırılar sonucunda 224 binden fazla Filistinli, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere, ya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Ayrıca, 11 binden fazla kayıp olduğu ve yüz binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildiriliyor. Açlık, özellikle çocuklar arasında büyük kayıplara yol açarken, Gazze'nin birçok bölgesi haritadan silinmiş durumda.

daily ummah