Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Haymana ilçesinde meydana gelen ve Libya askeri komuta kademesinin hayatını kaybettiği trajik uçak kazasının ardından Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile telefonda görüştü.

Görüşmede derin üzüntülerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada yaşamını yitiren Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki heyet için Menfi’ye ve Libya halkına taziyelerini iletti.

"Enkaz bölgesinde çalışmalar sürüyor"

Erdoğan, kazanın hemen ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirterek, enkaz bölgesinde yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bilgisini muhatabıyla paylaştı.

"Dost ve kardeş Libya'nın yanındayız"

Görüşmede iki ülke arasındaki köklü bağlara dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

Fidan, Hamas heyetiyle görüştü: Masada ateşkes var
Fidan, Hamas heyetiyle görüştü: Masada ateşkes var
İçeriği Görüntüle
  • Güçlü İlişkiler: İki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkilerin son derece güçlü olduğu vurgulandı.

  • Tam Destek: Türkiye’nin bu zor süreçte Libya’ya gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceği ifade edildi.

Orta Doğu Haber