Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye yönelik insani yardım faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Gazze’ye yardımların girişi hızlandı. Tüm aksaklıklara rağmen 350’ye yakın tırımız bölgeye ulaştı, 400’den fazla tırımız ise giriş için bekliyor,” dedi.

Erdoğan, Netanyahu’nun katılacağı zirveye uçağını indirtmedi
Erdoğan, Netanyahu’nun katılacağı zirveye uçağını indirtmedi
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bölgedeki insani çabalarını sürdüreceğini vurgulayarak, “Dün 900 ton yardım taşıyan 17’nci İyilik Gemimizi Mersin’den uğurladık.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze halkının barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için yürüttüğü insani destek programlarının süreceğini belirtti.

Uzmanlar, Türkiye’nin yardımlarının bölgeye yönelik uluslararası insani destek çabaları arasında en kapsamlılarından biri olduğunu ifade ediyor.

Orta Doğu Haber