BM Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin, "Batılı ülkeler tarafından İsrail'e sağlanan silahların Gazze'de savaş suçları işlemek için kullanıldığına dair deliller artıyor. Bu ülkelerin bazıları ise BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) fonlarını kesen ülkeler arasında yer alıyor. Bu durum, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) İsrail'e soykırımı engellemek için acil adım atma yönündeki kararını ihlal ediyor görünüyor. Siz de çok kez UAD'nin kararlarının bağlayıcı olduğunun altını çizdiniz. Bu bağlamda, siz BM olarak üye ülkelerin İsrail'e mali ve askeri yardımı kesmeleri için çağrıda bulunur musunuz?" sorusunu yanıtladı.

BM'nin öncellikli olarak UAD'nin kararlarına saygı duyulmasını istediğinin altını çizen Dujarric, aynı zamanda UNRWA'ya fonların devam etmesini ve hatta artan ihtiyaçlar göz önünde bulundurulduğunda artırılmasını görmek istediklerini ifade etti.

Filistinli kadının yaşadıkları üniversite gösterilerini de etkiledi Filistinli kadının yaşadıkları üniversite gösterilerini de etkiledi

Dujarric, "Aynı zamanda, silah satışı ya da transferi yapan ülkelerin, dünyanın herhangi bir yerinde bu silahların nasıl kullanıldıklarına ilişkin sorumlulukları bulunuyor." dedi.