Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, ülkenin resmi haber ajansı BNA'da yer alan açıklamasında, İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurmak amacıyla Batı Şeria'daki Filistin topraklarına el koymasını kınadı.

Bahreyn, İsrail'in kararının "uluslararası hukukun açıkça ihlali ve barış sürecinin ve 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olmak üzere bağımsız Filistin devletinin kurulmasına yönelik bir tehdit" olduğunu belirterek, olayı şiddetle kınadığını açıkladı.

Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olmak üzere uluslararası topluma Gazze'de ateşkes yapılması yönünde çağrıda bulunan Bahreyn, "sivillerin korunması, insani yardımın engellenmemesi ve yasadışı yerleşimlerin durdurulması" konularında uluslararası kararların uygulanmasını istedi.

Fas'ta Gazze'ye destek için düzenlenen gösteriler devam ediyor Fas'ta Gazze'ye destek için düzenlenen gösteriler devam ediyor

Bahreyn, fanatik Yahudilerin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistin halkına yönelik şiddetinin önüne geçilmesini talep ederek, bölgedeki tüm halklar için güvenlik, istikrar ve barış sağlayacak adımlar atılması gerektiğini vurguladı.