Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, başkent Amman'a sürpriz kısa bir ziyaret gerçekleştiren Bin Zayid, Kral Abdullah ile bir araya geldi.

Gazze'ye yönelik savaşın durdurulması için çabaların ana gündem olduğu görüşmede, Gazze'de ateşkes, sivillerin korunması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması üzerine yoğun çalışmanın zorunlu olduğu vurgulandı.

Gazze Şeridi'nde insani felakete dikkat çekilirken, savaşın sürmesinin yansımaları konusunda uyarılar yapıldı.

Görüşmede, Filistin halkının meşru haklarına ulaşması konusunda tam destek vurgulanırken, açıklamada iki devletli çözüm temelinde Filistin konusunun adil ve kapsamlı bir şekilde çözülmesinin bölgede güvenlik ve istikrarın tek yolu olduğunun altı çizildi.

Kral Abdullah, Gazze'de insanlara hayati hizmetler verebilmesi için Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) uluslararası yardımların sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Şifa Hastanesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 ceset çıkarıldı Şifa Hastanesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 ceset çıkarıldı

Ayrıca görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin genişletilmesi ve çeşitli imkanların değerlendirilmesine dair konular da ele alındı.