Ordudan yapılan yazılı açıklamada, bazı kardeş ve dost ülkelerle ortak şekilde gıda ve sağlık malzemelerinin yer aldığı yardımların ulaştırılması için havadan indirme operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Operasyonların Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelere gerçekleştirildiği, Ürdün Sahra Hastanesine de acil tıbbi yardım indirildiği belirtilen açıklamada, operasyona Ürdün Hava Kuvvetlerine ait iki C130 uçağı ile Mısır, ABD ve Almanya'ya ait birer uçağın katıldığı aktarıldı.

Almanya'nın Ürdün Hava Kuvvetlerinin Gazze'ye yönelik havadan yardım indirme operasyonuna ilk kez katıldığı, yardımların indirilme sürecinin, Brunei ile işbirliği içinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada ise Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleriyle ortaklaşa Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan indirme operasyonu gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yemen’de Filistin halkına destek gösterisi düzenlendi Yemen’de Filistin halkına destek gösterisi düzenlendi

Operasyonun "aylardır Gazze'de devam eden çatışmalardan etkilenen sivillere temel yardım sağlamayı" amaçladığı, yardım kapsamında 16 paket pirinç, un, süt, makarna ve konserve desteğinde bulunulacağı kaydedildi.