Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki 180 tesisini hedef alan bombardımanlarında 300'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

BM ajansının Medya ve İletişim Direktörü Juliette Touma BBC'ye yaptığı açıklamada "İsrail saldırıları nedeniyle yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin yerinden edildiğini ve Gazze'deki UNRWA tesislerinde yaşadığını" söyledi.

"Tesislerimiz tamamen doldu, bu yüzden insanlar dışarıda uyumaya başladı" diye ekledi.

BM ajansı ayrı bir mesajında şunları söyledi: "Dünya yeni yıl kutlamalarıyla dolup taşarken, Gazze Şeridi'nin güneyindeki sokaklar yerinden edilmiş insanlarla dolup taşıyor."

İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşı 7 Ekim'den bu yana en az 21,822 kişinin ölümüne ve 56,451 kişinin yaralanmasına neden oldu.

İsrail saldırıları altyapının büyük ölçüde tahrip olmasına ve eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete yol açtı.

Hamas'ın ateşkes kararının arka planı ve Refah'ta son gelişmeler Hamas'ın ateşkes kararının arka planı ve Refah'ta son gelişmeler

İnsani yardım kuruluşları Gazze'deki durumu " katlanılmaz " olarak tanımlarken, İsrail'in sivillerin sığınabileceği "güvenli bölge" bırakmamasının ardından insanlar "cehennem koşullarında" yaşıyor. Bölgede yaşayan 2,4 milyon insanın neredeyse tamamı yerinden edilmiş durumda.

UNRWA daha önce 142 çalışanının İsrail saldırıları sonucu Gazze'de öldürüldüğünü açıklamıştı.

UNRWA 1949 yılında, İsrail'in kurulmasıyla birlikte Nakba olarak bilinen olayda mülteci durumuna düşen Filistinlilere yardım ve destek sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Orta Doğu Haber