Türkiye'nin insani yardım çabaları kapsamında gönderilen 17. "İyilik Gemisi"nden indirilen malzemelerin bir kısmı, Gazze'ye ulaştırılmak üzere kara yolculuğuna başladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan ve 17 sivil toplum kuruluşunun destekleriyle 14 Ekim'de Mersin Limanı'ndan yola çıkan gemideki yaklaşık 900 tonluk yardım malzemesinin Mısır’ın El-Ariş Limanı'ndaki indirme çalışmaları devam ediyor.
İlk etapta 25 tır yola çıktı
İnsani yardım malzemelerinin yarısından fazlasının tırlara yüklendiği belirtiliyor. Malzemeler arasında bebek maması, "aç tüket" gıda ve konserve ürünleri yer alıyor.
Bu çerçevede, 17. "İyilik Gemisi"nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Gazze halkı için Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı. Tırları limandan AFAD yetkilileri uğurladı.
Yardım tırlarının limandan Refah Sınır Kapısı'na ulaşmasının yaklaşık 45 dakika sürdüğü ifade ediliyor. Kalan malzemelerin de sevki için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.