TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, "Terörsüz Türkiye" sürecine yönelik kritik bir adım attı. Komisyonun, 21 Kasım 2025 tarihinde yaptığı 18. toplantısında, İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda Abdullah Öcalan'ın dinlenmesi konusunda nitelikli çoğunlukla karar alındığı hatırlatıldı.

Bu karar doğrultusunda, heyetin 24 Kasım 2025 tarihinde İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gittiği bildirildi.

Görüşmede barış ve bölgesel perspektif ele alındı

Açıklamada, görüşme sırasında Abdullah Öcalan'a; 27 Şubat'ta yapılan Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı akabinde örgütün kendisini feshetmesi ve silah bırakması yönündeki açıklamaların yanı sıra Suriye'de 10 Mart mutabakatının hayata geçirilmesine yönelik soruların yöneltildiği ve detaylı beyanlarının alındığı kaydedildi.

Hakan Fidan: İran'a yönelik askeri müdahaleye karşıyız
Hakan Fidan: İran'a yönelik askeri müdahaleye karşıyız
İçeriği Görüntüle

Görüşme neticesinde, toplumsal bütünleşme, kardeşliğin pekiştirilmesi ve bölgesel perspektife yönelik sürecin pozitif ilerletilmesi açısından olumlu sonuçlar alındığı ifade edildi. Komisyonun, bundan sonraki süreçte de hedeflerini gerçekleştirme yönündeki kararlı tutumunu sürdüreceği belirtildi.

Orta Doğu Haber