Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

AA muhabirinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de savaş sonrası planı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Zaharova, "Bu teklifin temelinde bölgede sürdürülebilir barışın sağlanması ve Filistin meselesinin çözümüne yönelik koşulların yaratılması zor olacak. Filistin devletinin kurulmasını öngören BMGK kararlarına aykırı olan inisiyatifler ve uluslararası yasal çerçeveyi aşmaya yönelik tüm girişimler başarısızlığa mahkum." değerlendirmesinde bulundu.

Afganistan İslam Emirliği'nin önemli danışmanı suikast sonucu öldürüldü Afganistan İslam Emirliği'nin önemli danışmanı suikast sonucu öldürüldü

Zaharova, Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanması gerektiği ve bunu Rusya dahil birçok ülkenin savunduğunu belirterek, "Bu, Filistin-İsrail meselesine kapsamlı çözüm sürecinin başlatılması için öncelikli ve zorunlu adım. Bu hedef doğrultusunda BMGK’de benzer düşünceye sahip olanlarla çabalıyoruz. Maalesef, tüm bu girişimler ABD tarafından engelleniyor. ABD kendi kendini izole ediyor. Onlar (Amerikalılar), birçok ülkeyi izole etmeye çalıştı, ancak tek başına kaldı." diye konuştu.

"Gazze ve Batı Şeria’da siyasi ve coğrafi birliğin sağlanması" gerektiğini belirten Zaharova, bu hedef doğrultusunda Filistin temsilcilerinin başkent Moskova’da yarın toplanacağını söyledi.

Zaharova, "Birlik sağlanmadan çatışma bölgesindeki durumun 7 Ekim 2023 tarihine dönme riski var. Bu, kaçınılmaz olarak yeni bir şiddet dalgasına, insan kaybına yol açacak ve bütün Orta Doğu bölgesini istikrarsızlaştırmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.