Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile Filistin-İsrail çatışmasını ele aldı.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Putin'in Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Görüşmede, Filistin ile İsrail arasında tırmanan çatışmaların detaylı şekilde ele alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Artan sivil kayıplarla ilgili derin endişeler dile getirildi ve ivedi ateşkesin, yabancı uyruklu kişilerin Gazze Şeridi'nden tahliyesinin ve insani yardımın bölgeye engelsiz erişiminin önemi vurgulandı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler nezdinde ivedi ve etkin adımların atılmasına yönelik yapılacak çalışmaların da istişare edildiği kaydedilirken, İsrail ile barış ve güvenlik içinde bir arada var olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına olanak sağlayabilecek çalışmaların da değerlendirildiği belirtildi.

Ukrayna konusunun da ele alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, Putin'in Ukrayna'nın "şartları ve yeni gerçekleri" göz önünde bulundurması halinde müzakerelere hazır olduğu konusunda Lula da Silva’yı bilgilendirdiği kaydedildi.