Bakan, iktidardaki egemen konseyden alınacak onay kararı akabininde görevden alınan cumhurbaşkanının ve diğer şüphelilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmak üzere Lahey'e gönderilebileceğinı vurguladı.
Salih, mevcut olasılıklardan birinin de Hartum'da Beşir'i temsil etmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Sudan'a bir heyetin gelmesi veya karışık bir mahkeme oluşturulabileceği olduğunu dikkat aktardı.
Bakan Salih, görevden alınan Cumhurbaşkanı Beşir'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin karşısına çıkması hususunda ise anlaşma sağlandığını yineledi.
Mahkeme, Beşir için 2009 ve 2010 yıllarında Batı Sudan'ın Darfur bölgesindeki savaş, insanlık ve soykırım suçlarıyla ilgili iki kez tutuklama emri çıkarırken Beşir, suçlamaları reddediyor ve yönetimi, mahkemeyi siyasallaştırmakla suçluyor.
Darbeyle görevinden alındıktan sonra resmi konutunda 7 milyon avro ele geçirilen Beşir hakkında, yolsuzluk suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 19 Ağustos 2019'da görülmüştü.
Beşir verdiği ilk ifadesinde, eski Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'den 65 milyon dolar, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'dan 25 milyon dolar ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nahyan'dan da bir milyon dolar aldığını itiraf etmişti.