İsrail'in Gazze'ye açtığı savaş Mısır ekonomisine nasıl kan kaybettiriyor? İsrail'in Gazze'ye açtığı savaş Mısır ekonomisine nasıl kan kaybettiriyor?

Bu açıklamalar Olmert tarafından Cuma günü İsrail'in Haaretz gazetesinde yayınlanan bir makalede yapıldı.

Olmert şunları yazdı: "Gazze çöküyor, binlerce vatandaşı ne yazık ki bunu hayatlarıyla ödüyor, binlerce Hamas savaşçısı mutlu bir şekilde öldürülüyor, ancak Hamas'ın yok edilmesi başarılamayacak. Yahya Sinvar bulunsa da, Muhammed Deif ve Hamas liderliğindeki ortakları ortadan kaldırılana kadar saklanarak kısa bir yaşam sürse de, Hamas çok zayıf, hırpalanmış, kanayan bir güç olarak devam edecek. Ancak Gazze'nin kıyısında varlığını sürdürmeye devam edecektir."

"Durumun gerçek değerlendirmesi bu olduğuna göre, bir yön değişikliğine hazırlanmalıyız. Bunun popüler olmayabileceğini biliyorum. Bu hükümetin ve başındaki kişinin davranışlarını karakterize eden kışkırtma, kabadayılık ve kibir atmosferinde, ulusal sorumluluk duygusuyla açık olmayan ama gerekli olan şeyleri söylemekten çekinmemek gerekir."

Olmert ayrıca şunları da ifade etti: "İsrail şimdi, rehinelerin çoğunun hayatta olması umuduyla rehineleri eve getirebilecek bir anlaşmanın parçası olarak ateşkes ile anlaşma olmadan, rehineler olmadan, görünürde bir başarı olmadan ve İsrail Devleti'nin cinayet örgütlerinin terör tehditleri olmadan var olma hakkına yönelik uluslararası kamuoyu desteğinin kalıntılarını tamamen kaybederek ateşkes arasında bir seçim yapmakla karşı karşıyadır."

Olmert şunları kaydetti: "Çatışmaların durdurulması, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın başını çektiği en yakın müttefiklerimiz tarafından bize dayatılacaktır. Askeri bir çözümün bulunmaması ile insani maliyetleri olan ve sonuçlarına katlanmak istemeyecekleri savaşın devam etmesi arasındaki uçurumun ışığında kendi kamuoylarında ödedikleri bedeli artık taşıyamayacaklar."

Orta Doğu Haber