İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, son askerin naaşının bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, Filistin devletini bir kez daha reddetti. Netanyahu, İsrail'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar olan bölgede, Gazze dahil "tam güvenlik kontrolü" sağlayacağını ilan etti.

"Silahsızlanmadan Çivi Çakılmayacak"

Gazze'nin yeniden imarını "Hamas'ın tamamen silahsızlandırılması" şartına bağlayan Netanyahu, bölgede Türkiye veya Katar gibi ülkelerden uluslararası güç istemediklerini belirtti. Netanyahu, "Bunu ya güzellikle ya da zorla yapacağız" dedi.

14 Sivili Öldüren Askere Övgü

Naaşı getirilen son asker Ran Gvili'yi "kahraman" olarak niteleyen İsrail Başbakanı'nın, askerin ölmeden önce "14 sivili öldürdüğünü" belirterek bunu övmesi dikkat çekti.

İran'a Tehdit

Tahran'ı da hedef alan Netanyahu, İsrail'e yönelik yeni bir saldırı durumunda İran'ın daha önce hiç görmediği bir güçle vurulacağı tehdidinde bulundu.

Uydu görüntüledi: Drekioh Barajı taştı
Uydu görüntüledi: Drekioh Barajı taştı
İçeriği Görüntüle

Orta Doğu Haber