Tunus İçişleri Bakanı Şerafeddin, hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine basın toplantısı gerçekleştirdi.

Şerafeddin, basın toplantısında Bahiri’nin ev hapsinde tutulmasına dair konuştu.

“Ev hapsi kararı gelişigüzel değil bilakis hukuka dayanmaktadır” diyen Şerafeddin, meselenin Tunuslu olmayan kişiler için vatandaşlık, doğum belgesi ve seyahat belgelerinin kanunsuz olarak çıkarılmasından kaynaklandığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Şerafeddin, ilgili dosyada terör şüphesi olduğunu ve savcılığa intikal ettiği belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Hukukun üstünlüğüne inanan, karşı çıkmak için hukuk yollarını seçer ve durdurma kararlarına karşı çıkmanın hukuka uygun olması gerekir. Taraflar yanlışa ve taşkınlığa başvurmamalı, güvenlik teşkilatını şiddete ve isyana tahrik etmeye kalkışmamalıdır.”

Bahiri'nin, eşinin istediği bir doktor tarafından muayene edildiğini ve bir avukatla da görüştürüldüğünü belirten Şerafeddin, Bahiri’nin askeri hastaneye sevkini kabul etmediğini açıkladı.

NUREDDİN EL-BAHİRİ’NİN KAÇIRILMA SÜRECİ

Nahda Hareketi, 31 Aralık 2021’de yaptığı açıklamada, "Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Nureddin el-Bahiri'nin sivil giyimli emniyet mensuplarınca kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü" duyurmuştu.

Yaşanan kaçırılma olayının ardından Bahiri’nin avukatları, Cumhurbaşkanı Kays Said ve İçişleri Bakanı Tevfik Şerafeddin hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

Nahda'nın Yürütme Ofisi Üyesi Zeyneb el-Berahimi, "Arama emri veya herhangi bir adli prosedür yok, Bahiri'ye yapılanlar bir kaçırma operasyonudur. Hakkında gerek sivil gerek askeri mahkemelerden herhangi bir yasal takip kararı olmamasına rağmen Bahiri'nin nereye götürüldüğünü henüz bilmiyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık durumunun hassas olduğu belirtilen Bahiri’nin şeker, tansiyon, aritmi gibi düzenli ilaç kullanımını gerektiren kronik hastalıkları olduğu açıklanmıştı.

Bahiri'nin eşi Saide el-Akrami ise eşinin serbest bırakılması talebiyle oturma eylemi düzenledi.