Dernekten yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Kudüs'te, Kurban Bayramı'nda da insani yardım faaliyetlerine devam edilecek.

Kudüs'te 17 yıldır kurban organizasyonu yapan dernek, Kudüs temsilcisi riyasetindeki bir heyet ile Filistinli besicilerden temin ettiği kurbanlıkların alımlarını gerçekleştirerek hazırlıklarını tamamladı.

Dernek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bağışçılarının talepleri doğrultusunda Afrika'da da kurban kesimi yapacak. Kesimleri yapılacak kurbanlıkların İslami hassasiyetin gözeterek alınması için Tanzanya'nın Şinyanga bölgesine heyet gönderildi.

UNICEF: Sudan, çocuklar için dünyanın en kötü yerlerinden biri UNICEF: Sudan, çocuklar için dünyanın en kötü yerlerinden biri

"Kurban kardeşliği" sloganıyla çalışmalarını sürdüren dernek, kurban hisse bedelini Kudüs için 550 avro, Afrika için ise 3 bin 500 lira olarak belirledi.

Dernek, aynı zamanda Kudüs'te yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları bayramlık ve bayram harçlıklarıyla sevindirecek. Hayırseverler, 1250 lira karşılığında çocuklara bayramlık kıyafet hediye edebilecek, 250 lira bağışlayarak da bayram harçlığı ulaştırabilecek.

Editör: Meryem Elif Polat