Türk savunma sanayisinin önemli çalışmalarından biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) projesinde kullanılacak olan F110 motorlarının ilk partisi teslim edildi.

9. Hava ve Aviyonik Sistemleri Semineri’nde açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, gelecek yıl yer testlerine başlaması planlanan MMU prototipinde kullanılacak olan F110 motorlarının, ABD tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini belirtti.

3 UÇAĞA 6 MOTOR TAKILACAK

Savunmatr yer alan habere göre, ilk 3 Milli Muharip Uçak prototipinde temin edilen 6 adet F-110 motoru kullanılacak.

Katar’da düzenlenen DIMDEX savunma fuarında TurDef‘in sorularını yanıtlayan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Muharip Uçak için alternatif motor ve yerli motor çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

MMU’nun ilk prototipinde kullanılacak F110 motorları için alternatif bir motorun kullanımı üzerinde çalışıldığını açıklayan Demir, alternatif motorun projeyi olumsuz sürprizlere karşı koruyacağını ve yerli motor gelene kadar 2 prototipe güç verebileceğini belirtti.

YERLİ MOTOR ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

MMU’nun prototip aşaması için bilindiği üzere F-16 savaş uçaklarında da kullanılan F110 turbofan motorları kullanılacak.