İran’ın doğusunda Sünni kökenli Beluç ve Peştun nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgenin dini lideri ve kanaat önderi Mevlevi Abdülhamid, Çabahar şehrinde polis merkezine düzenlenen bombalı araç saldırısını kınadı.

Sistan ve Belucistan bölgesindeki İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (ISNA)’ya konuşan Mevlevi Abdülhamid, güvensizlik ve kaosun bölge halkının çıkarına olmadığını söyledi.

Sistan ve Belucistan eyaletinin idari merkezi Zahidan şehrinde Sünni toplumun Cuma İmamlığı unvanına sahip olan Mevlevi Abdülhamid, Perşembe günü meydana gelen saldırıyı kınadığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hangi grup ve şahıs tarafından olursa olsun ülke ve bölgede çıkarılmaya çalışılan her türlü güvensizlik ve kaos, halkımızın menfaatine değil. Bu tür olaylar kargaşadan istifade etmek isteyen düşmanlarımızın işine gelmekte.”

Perşembe günü İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinin Çabahar şehrindeki polis merkezine yapılan bombalı araç saldırısında 4 polis hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralanmıştı. Saldırıyı Ensar’ul Furkan örgütü üstlenmişti.