Kuzey Kore, uluslararası uyarılara rağmen yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre fırlatılan füze, Japon Denizi'ne düştü.

Japonya yönetimi de denemeyi doğrulayarak, Tokyo’nun bu olayla ilgili protestosunu Pekin'deki diplomatik kanalları kullanarak Kuzey Kore’ye ilettiğini bildirdi.

Japonya Bakanlar Kabinesi Genel Sekreteri Minoru Kihara, denemeye ilişkin, "Kuzey Kore'nin çeşitli füze ve uydu fırlatmaları ile nükleer denemeler gibi provokatif eylemlerine devam edebileceğini düşünüyoruz," açıklamasında bulundu.

Bu, Kuzey Kore'nin 2025 yılı içinde gerçekleştirdiği yedinci füze fırlatması oldu.

Güney Koreli Yonhap haber ajansı, denemenin, ABD'nin 4 Kasım'da Kuzey Kore'nin 8 vatandaşına yönelik yaptırım ilan etmesinin ve Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın Washington'ın politikasına aynı şekilde karşılık vereceklerini açıklamasının ardından geldiğini anımsattı.

Kalmaegi Tayfunu nedeniyle on binlerce kişi tahliye edildi
Kalmaegi Tayfunu nedeniyle on binlerce kişi tahliye edildi
İçeriği Görüntüle

Orta Doğu Haber