İngiliz futbolunun efsanevi ismi David Beckham, spora ve hayır işlerine yaptığı uzun süreli katkılardan dolayı İngiltere Kralı 3. Charles tarafından şövalyelik unvanına layık görüldü. Windsor Kalesi’nde düzenlenen tören, efsanevi futbolcu ve ailesi için duygusal anlara sahne oldu.
The Guardian’a göre, törende Kral Charles’ın Beckham’a özel ilgi gösterdiği ve sık sık gülümsediği bildirildi. Şövalyelik nişanını takdim alan Beckham, törende yaptığı kısa konuşmada duygularını gizleyemedi:
“Bu, ailemiz için çok özel bir an. İnanılmaz derecede gururluyum. Londra’nın Doğu Yakası’nda mütevazı bir ailede büyüdüm ve hep profesyonel futbolcu olmayı hayal ettim. Şimdi burada, Majesteleri Kral’ın yanında duruyorum.”
Beckham ayrıca, çocuklarının artık kendisine “Sör Baba” diye hitap edeceğini söyleyerek salona şaka yaptığı kayıtlara geçti.
Futbolun küresel elçisi
50 yaşındaki David Beckham, kariyerinde Manchester United, Real Madrid ve Paris Saint-Germain gibi dev kulüplerde oynayarak 6 kez İngiltere Premier League ve 1 kez UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi dahil birçok kupa kazandı. İngiltere Milli Takımı formasıyla da 115 maça çıktı.
Emekliliğinin ardından MLS takımı Inter Miami’nin ortak sahibi olarak futbol dünyasındaki etkisini sürdüren Beckham, bu unvanla Sir Alex Ferguson ve Sir Bobby Charlton gibi futbolun efsaneleri arasına katılmış oldu.




