İnsan ırkının yok oluşunu simgeleyen Kıyamet Saati'nin akrepleri bugün (Salı) - saatin 76 yıl önce oluşturulmasından bu yana gece yarısına en yakın konuma yani gece yarısından 90 saniye öncesine taşındı. Bilim adamlarına göre bunun anlamı insanlığın sona her zamankinden daha yakın olduğu.

Ünlü fizikçi Albert Einstein tarafından hayata geçirilen ve 75 yılı aşkın bir süredir insanlığın kendi kendini yok etme süresini belirleyen Kıyamet Günü Saati Bulletin of Atomic Scientists'ın bilim ve güvenlik kurulu ve 11 Nobel ödülüne sahip kişinin yer aldığı bir kurul tarafından değişiklik yapıldı.

Saatin kıyamet saatine yaklaştılmasında Rusya-Ukrayna savaşı, nükleer silahların daha yaygın hale gelmesi, biyolojik tehditler, artan iklim krizi, dezenformasyonun dijital teknolojilerle birlikte daha da yayılması.

Saat 1947 yılında gece yarısına 7 dakikayı gösteriyordu ve Kıyamet Saati 2007 yılına kadar tam 18 kez değiştirildiği belirtiliyor. Bu sembolik anlatımda kıyamet saati ise gece yarısı olarak sembolize edilmiş.