Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, başkent Doha’da düzenlediği basın toplantısında, "İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasındaki arabuluculuğumuz devam ediyor ve bunu değerlendirmek için çalışıyoruz. Gazze'deki ateşkes müzakerelerindeki arabuluculuğumuzun istismarını reddediyoruz." dedi.

Ensari, "İsrail ve Gazze'deki Filistinli gruplar arasında arabuluculuk yoluyla bölgedeki kardeşlerimizle ve Washington'la birlikte durgun suları hareket ettirmek için çabalamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca İsrail tarafının "Gazze'deki savaşı sona erdirecek bir yol haritasına sahip olmadığını" ifade etti.

Katar’ın, arabuluculuk konusunu iyi niyetle ele aldığını ve barışın sağlanması için arabuluculuk ilkesine bağlılığını gösterdiğini vurgulayan Ensari, İsrail'in dün Birleşmiş Milletlere ait bir aracı hedef aldığı ve bir yabancı çalışanın öldüğü saldırıyı kınadı.

Gazze’nin Tel el-Hava Mahallesi'nde çatışmalar şiddetlendi Gazze’nin Tel el-Hava Mahallesi'nde çatışmalar şiddetlendi

Filistin halkının "kendi bağımsız devletini kurma, kendi kaderini tayin etme ve diğer halklar gibi barış içinde yaşama hakkına sahip olduğunu" ifade eden Ensari, uluslararası hukukun, dilediklerinde kullanıp dilediklerinde görmezden gelen belirli güçlere bağlı olmasını da reddettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Meryem Elif Polat