Kassam Tugayları, Gazze'de tutukluların öldürülmesini gösteren birkaç fotoğrafı inceledikten sonra şunları söyledi: "Netanyahu ve hükümetine isimlerini sorun, onlar size söylerler, çünkü onlar bunu çok iyi biliyorlar (..) Bu şekilde geri döneceğini" söyledi. Netanyahu'nun tutukluların geri getirilmesi için durmaksızın çalıştığı yönündeki iddiaları da yayımlandı.

Şöyle devam etti: "Ordunuz, Netanyahu'nun emriyle, onların yaşayanlarının ve ölülerinin onuruna hakaret etti."

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde çatışmaların durdurulmasını emreden uluslararası kararlara rağmen kuşatma altındaki Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde sivillere yönelik suçlarını sürdürürken, İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını 232. gününde sürdürüyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarından ölenlerin sayısı 7 Ekim'den bu yana 35.903 şehit ve 80.420 yaralıya yükseldi.

BMGK, Gazze'de UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı uyardı BMGK, Gazze'de UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı uyardı

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail işgalinin altındaki Filistin topraklarındaki ihlallerine yanıt olarak 7 Ekim'de Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonu'nu başlattı.

Öte yandan İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik "Demir Kılıçlar" adını verdiği askeri operasyon başlattı ve Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine şiddetli saldırılar düzenleyerek yüzlerce şehit ve binlerce yaralıya yol açtı.

İsrail ordusunun ölü sayısı 7 Ekim'den bu yana 634'e yükseldi. Bu sayı, kara harekâtının başladığı 27 Ekim'den bu yana 282'ye yükseldi.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı günden bugüne 3 bin 581 asker yaralandı, bunlardan 555'inin durumu ağır, 944'ü orta, 2 bin 82'si ise hafif yaralı olarak açıklandı.

Orta Doğu Haber

Editör: Orta Doğu Haber