Her iki grup Telegram hesaplarından ayrı ayrı açıklamalarda bulundu.

Kudüs Seriyyelerinin açıklamasında, İsrail'e ait bir İHA'nın düşürüldüğü, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir binada konuşlanan İsrail askerlerinin füzelerle hedef alındığı ve aynı mekanda bir tankın da havaya uçurulduğu aktarıldı.

Kudüs Seriyyeleri, Han Yunus'ta bulunan Emel Hastanesi çevresi ve El-Arayişiyye bölgesi ile Gazze kentinin batısındaki Şeyh Aclin bölgesindeki düşman askerlerinin havan toplarıyla vurulduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in güneyindeki Netivot yerleşim birimi ile çevresinin, Askalan (Aşkelon) ve Sderot kentleri ile Gazze sınırındaki yerleşim birimlerinin roket salvosu ile Kfar Aza yerleşim biriminin ise havan toplarıyla vurulduğu belirtildi.

Söz konusu saldırıların, İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği suçlara verilen bir cevap olduğu ifade edildi.

Kassam Tugayları ise açıklamasında, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah'ta İsrail ordusuna ait Merkava tipi bir tankın Yasin-105 füzesiyle hedef alındığını duyurdu.

İsrailli yetkililer, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor İsrailli yetkililer, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor