Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Kurumu: İsrail, Cibaliya'da bir haftada 300 evi yıktı Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Kurumu: İsrail, Cibaliya'da bir haftada 300 evi yıktı

Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamada, Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde İsrail ordusuna ait Hummer marka bir cipin hedef alındığı, aracın yandığı ve içindekilerin öldürüldüğü belirtildi.

Filistinli direnişçilerin, Şeyh Rıdvan’da İsrail özel kuvvetlerinden 12 askerden oluşan bir birlikle çatışmaya girdiği belirtilen açıklamada, onları kurtarmaya gelen destek kuvvetin anti-personel mühimmatıyla hedef alındığı, askerlerin bir kısmının öldürüldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Kassam’dan yapılan başka bir açıklamada da Şeyh Rıdvan’da İsrail ordusuna ait bir aracın Yasin-105 füzesiyle imha edildiği ve bir askeri buldozerin hedef alınarak sürücüsünün öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Kassam Tugaylarının, "Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına karşılık Tel Aviv’i çok sayıda füzeyle hedef aldığı" aktarıldı.

Öte yandan, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da öldürdüğü Filistinliler için İsrail şehirlerine doğru önceden hazırlanmış çok sayıda füzenin fırlatıldığı bildirildi.