Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, UNRWA'nın, Filistinli mültecilerin desteklenmesinde önemli rol oynadığını vurgulayarak, "BM tesislerinin tahrip edilmesi kesinlikte kabul edilemez" dedi.

Çin, Filistinli gruplar Fetih ve Hamas'ın uzlaşıya varması için çaba sarf etmeye hazır Çin, Filistinli gruplar Fetih ve Hamas'ın uzlaşıya varması için çaba sarf etmeye hazır

Bakan Kamikava, "Uluslararası kuruluşların misyonlarını layıkıyla yerine getirebilecekleri bir ortamın oluşturulması gerekiyor ve İsrail'den gerekli tedbirleri almasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Refah kentinde "sivil halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğuracak tam kapsamlı bir askeri operasyona" Japonya'nın karşı olduğunu yineleyen Kamikava, sahadaki kritik insani durumun ciddiyetini artırmasından derin kaygı duyduklarını kaydetti.

Bölgede rehinelerin serbest bırakılması ile "derhal ve sürdürülebilir bir ateşkes" çağrılarını yinelediklerini bildiren Kamikava, Japonya'nın Orta Doğu'da "iki devletli çözümü" desteklediğinin altını çizdi.

Editör: Meryem Elif Polat